Als u een video- of videopresentatie van hoge kwaliteit moet maken, moet u vaak niet alleen aanzienlijke inspanningen leveren, maar ook professionele software gebruiken, waarvan de video-editor SONY Vegas Pro een prominente vertegenwoordiger is.

Het hoofdvenster van SONY Vegas Pro voor beginnende gebruikers, en niet alleen voor hen, lijkt op het eerste gezicht misschien te ingewikkeld. Door de gepresenteerde mogelijkheden te gebruiken, kunt u de interface gemakkelijk onder de knie krijgen en de rol van elke tool begrijpen.

De functionaliteit van het programma is in staat om de meest veeleisende gebruiker tevreden te stellen. Naast professionele videoverwerking omvat het programma ook het opnemen van Blu-Ray- en dvd-schijven, de mogelijkheid om met videobestanden te werken met een resolutie tot 4096×4096, ondersteuning voor alle denkbare videoformaten en het maken van solide clips van videofragmenten van verschillende maten en resoluties. Overigens wordt het aantal fragmenten dat tijdens het werk wordt toegevoegd, alleen beperkt door de mogelijkheden van uw computer.

Bij het werken met projecten krijgen gebruikers een breed scala aan tools waarmee ze clips en video’s van professionele kwaliteit kunnen maken. Het programma kan niet alleen met de muis worden bediend, maar ook met het toetsenbord. Drag-and-drop-technologie wordt ondersteund bij het bewerken van video.

Hoewel het oorspronkelijk is ontworpen voor professionals (zoals webontwikkelaars en 3D-artiesten), is het ook geschikt voor beginnende gebruikers. Met meer dan 200 meegeleverde visuele effecten, waaronder de nieuwste collectie lichteffecten, kunnen zelfs beginners hun clips een professionele uitstraling geven. Met behulp van deze video-editor kun je eenvoudig een video van elke complexiteit bewerken en het geluid dat je nodig hebt aan de video toevoegen.

Een andere interessante functie die aanzienlijk helpt bij het bewerken van de uiteindelijke video, is de mogelijkheid om tegelijkertijd te werken met opnames van meerdere camera’s. Met sneltoetsen schakel je snel tussen 32 beschikbare bronnen.

SONY Vegas Pro ondersteunt videobewerking in 32 bit-modus. Tegelijkertijd kunt u, om te versnellen, het belangrijkste bewerkingswerk uitvoeren in 8-bits modus en in 32-bits modus tijdens de uiteindelijke verwerking.

Het is vermeldenswaard dat elke beeldverhouding en framesnelheid wordt ondersteund bij het bewerken van video. In één project kun je bijvoorbeeld tegelijkertijd werken met 4: 3, 16:10, 16: 9 video met een framesnelheid van 23,976, 24, 29,97 of 30 fps. Tijdens het werken met video kunt u snel kleuren corrigeren met behulp van een roterend kleurenwiel en de laatste aanpassingen maken om verschillen tussen verschillende fragmenten van de video te elimineren met behulp van kleurfilters.

Tot slot zou ik willen opmerken dat elke gebruiker die met multimedia werkt, gewoon SONY Vegas Pro moet proberen.

SONY Vegas Pro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *