Gratis programma voor het bekijken en afdrukken van documenten in PDF-, DjVu-, FB2-, ePub-, MOBI-, CHM-, XPS-, CBR / CBZ-formaten voor Windows-platform. Het programma is ontwikkeld op basis van de MuPDF-engine, is open source en wordt gratis verspreid onder de voorwaarden van de GNU GPL-licentie.
Het programma heeft een eenvoudig, minimalistisch ontwerp – de prioriteit voor ontwikkelaars is gebruiksgemak en het gemak van het bekijken en afdrukken van documenten. Er is een functie voor het kopiëren van tekst.

Het programma heeft een meertalige interface in 60 talen.

Het programma heeft een installatieprogramma, maar er is ook een draagbare versie die zonder voorafgaande installatie vanaf USB-sticks kan worden uitgevoerd.

De eigenaardigheden van het werken met PDF zijn te wijten aan de mogelijkheden van de MuPDF-engine, op basis waarvan het programma is gebouwd.

In tegenstelling tot de meeste andere programma’s (inclusief Adobe Acrobat Reader), schaalt het correct (met anti-aliasing) zwart-witafbeeldingen (bijvoorbeeld gescande, maar niet herkende boeken).

Sinds versie 0.9.1 worden hyperlinks in PDF-documenten ondersteund.

Sumatra blokkeert de weergegeven pdf niet. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij het werken met TeX-systemen: het hercompileren van de TeX-broncode is mogelijk zonder het PDF-document te sluiten. Sumatra ondersteunt ook SyncTeX, een tweerichtingsmethode om TeX-bronnen en PDF-uitvoer van pdfTeX of XeTeX te synchroniseren.

Sumatra PDF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *