TunnelBear is een openbare VPN-dienst (Virtual Private Network) in Toronto, Canada. Het werd in 2011 gecreëerd door Daniel Kaldor en Ryan Dochuk. In maart 2018 werd TunnelBear overgenomen door McAfee.

Een freeware TunnelBear-client is beschikbaar op Android, Windows, macOS en iOS. Het heeft ook browserextensies voor Google Chrome en Opera. Als alternatief kunnen Linux-distributies worden geconfigureerd om TunnelBear te gebruiken.

Net als andere openbare VPN-services heeft TunnelBear de mogelijkheid om het blokkeren van inhoud in de meeste landen te omzeilen.

Als reactie op de censuur van de overheid heeft TunnelBear tijdelijk de datalimieten versoepeld voor personen die in landen als Iran, Turkije en Venezuela wonen, waar de overheid de toegang tot bepaalde websites blokkeerde.

Alle TunnelBear-clients gebruiken AES-256-codering met uitzondering van de client voor iOS 8 en eerder, die AES-128 gebruikt. Wanneer er verbinding is, is het werkelijke IP-adres van de gebruiker niet zichtbaar voor de bezochte websites. In plaats daarvan zouden de websites en / of computers het vervalste IP-adres kunnen zien dat door de service wordt verstrekt.

TunnelBear was een van de eerste VPN’s voor consumenten die de resultaten van een onafhankelijke beveiligingsaudit uitvoerde en openbaar maakte. Ze registreren wanneer hun gebruikers verbinding maken met de dienst en publiceren jaarverslagen over het aantal keren dat de politie om gebruikersinformatie heeft verzocht.

TunnelBear

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *